Ons koor

Gospelkoor FREE! is ontstaan in 1990 en bestaat uit een vijftiental enthousiaste zangers en zangeressen, met verschillende achtergronden. De leeftijd van onze koorleden ligt tussen de 25 en 60 jaar. Wij zingen meerstemmig. Ieder zingt een partij die past bij het bereik of de klank van zijn of haar stem. Lodewijk de Vries is onze dirigent.

Repetities
We repeteren wekelijks anderhalf uur, meestal op dinsdagavond van 20.15 – 21.45 uur in De Eshof, De Veenslag 16 in Hoevelaken. Omdat we geen groot koor zijn, word je echt gemist als je er tijdens een repetitie niet bent. Natuurlijk komt het wel eens voor dat het niet lukt. Wanneer het leven of je werk voorbij komt. Maar het liefst zijn we op dinsdagavond compleet!

Kwaliteit, betrokkenheid en enthousiasme
Je hoeft geen geoefende zanger te zijn om lid te zijn van FREE! We trekken met elkaar op en leren met en van elkaar. Wel wordt er (soms) wat voorbereiding verwacht: met behulp van oefentracks kun je meestal je eigen partij of het lied thuis oefenen. Tijdens de repetitie wordt vooral gewerkt aan de samenzang, dynamiek en klank. De repetities zijn van hoog niveau. Er wordt verwacht dat de liederen tijdens optredens uit het hoofd worden gezongen. Dat is niet zomaar. Wanneer je de tekst en muziek eigen hebt gemaakt, kun je de liederen overtuigender overbrengen.

Vrolijkheid en ontspanning
We nemen het zingen dus best serieus. We maken natuurlijk ook plezier. Zingen werkt ontspannend: lachen mag! Voorafgaand aan de repetitie, om 20.00 uur, drinken we gezamenlijk koffie en thee. Om kwart over acht starten we met inzingen. Dit brengt meestal al een hoop vrolijkheid en ontspanning met zich mee, door de leuke en afwisselende inzingoefeningen. Naast de repetities en optredens zien we elkaar tijdens het jaarlijkse kooruitje en we leven mee met lief en leed.